منتدى الارانب للناس
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتدي الارانب للناس . اكلات مصريه على حق Oououo10
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة
منتدى الارانب للناس
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتدي الارانب للناس . اكلات مصريه على حق Oououo10
المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى . مع تحيات الإدارة

منتدى الارانب للناس


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابهالبوابه  المنشوراتالمنشورات  أحدث الصورأحدث الصور  مركز رفع الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 اكلات مصريه على حق

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عيون المها
عضو ماسي
عضو ماسي
عيون المها

الانتساب : 24/07/2011
العمر : 28
المساهمات : 367
التقييم : 11
الجنس : انثى
الدولة : iraq
المدينة : tkret
المهنة المهنة : طالبة
الهواية : reading
المزاج المزاج : الحمد لله
تاريخ الميلاد : 15/08/1995
كيف تعرفت علينا؟ : المدير

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق I_icon_minitimeالأحد سبتمبر 04, 2011 10:34 am

الارز المعمر على الطريقه المصرية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مقادير: ٢ كوب من الارز المصرى
٤ كوب لبن
٢ م-ص سمن
١ م-ص ملح حسب الرغبة
ربع كوب قشدة بلدى


الطريقة:
طريقه عمل الارز المعمر علي الطريقه المصرية
يجهز صينيه الطبخ و يتم خلط الارز مع القشده و اللبن و الملح
و من ثم تدخل صينيه الارز المعمر الي فرن متوسط الحراره لمده نصف ساعه او حتي النضج
و يقدم الارز المعمر علي الطريقه المصرية


محشى الباذنجان والفلفل المصرى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مقادير: ١ كيلو باذنجان ابيض

١ كيلو فلفل رومى
١ كيلو كوسا
ورق عنب
١ كيلو و نصف أرز مصري ابيض
١ كوب شبت و بقدونس و كزبرة خضراء
٦ ثمرات بصل
٥ كوب عصير طماطم
ربع كوب زيت صغير
٢ م-ك زبده
١ م-ص ملح - فلفل اسمر - شطة - نعناع - بهارات
٢ كوب مرقه للتسوية ( فراخ - أو بط _ او ديك )


الطريقة:
طريقه عمل محشي الباذنجان المصري
يوضع الزيت فى أناء عميق على نار عاليه الحراره
ثم تضاف الزبده و يتر القدر علي النار حتى يسخن الخليط
و من ثم يضاف البصل المقطع الي قطع صغيرة الي الزيت و الزبده و يقلب حتي يتحمر جيدا
ثم يضاف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و يترك على النار حتى تتسبك الصلصه
ثم يرفع قدر صلصه محشي الباذنجان من علي النار
و يضاف الارز ثم جميع التوابل المذكورة و الشبت و البقدونس و الكزبرة و تخلط جيدا
و من ثم يتم حشو الباذنجان و الفلفل بخليط الارز و الصلصه و ترص جنبا الي جنب في قدر الطهي
و يضاف القليل من الملح و الفلفل و المرقه المجهزة و يوضع القدر علي نار متوسطه الحراره حتي النضج
و يقدم محشي الباذنجان المصري
و بالهناء و الشفاء


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الحواوشي على الطريقة المصرية




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



مقادير: ١ كيلو لحم مفروم

٢ ثمره بصل كبيرة
٣ ثمرات طماطم
٢ ثمره فلفل أخضر رومي
٣ ثمرات فلفل أخضر حار
١ م-ص ملح
نصف م-ص فلفل أسود
١ م-ص بهارات لحم
١ حزمة بقدونس
٣ فص ثوم
خبز مصري (بلدي)


الطريقة:
طريقه عمل الحواوشي علي الطريقة المصرية
يتم فرم البصل و يقطع الفلفل الأخضر قطع صغيرة و الفلفل الحار يقطع حسب الرغبه
ثم يضاف كل ما سبق إلى اللحم المفروم و الطماطم المقطعة صغيرة و الملح و الفلفل و البهارات و الثوم
ثم يتم تقطيع البقدونس قطع صغيرة و يضاف إلى مقادير الحواوشي السابقه
ثم يتم تقطيع الخبز كل رغيف إلى نصفين و يوضع في كل نصف من أنصاف الخبز كمية من خليط اللحم والخضروات والبهارات السابقة
ومن ثم يتم لف كل نصف في ورق القصدير (Alumimium Foil) ويوضع في فرن درجة حرارته لا تقل عن 180 درجة لمدة 45 دقيقة
و يقدم الحواوشي علي الطريقة المصرية
و بالهناء و الشفاء


بامية باللحم علي الطريقة المصرية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



مقادير: نصف كيلو بامية مقمعة
نصف كيلو لحم بقري مقطع مكعبات
١ ثمره بصل
١ فص ثوم مهروس
١م-ص كزبرة ناشفة
١كيلو عصير طماطم
١ م-ص سمن
١ م-ص فلفل أسود و ملح


الطريقة:
طريقه عمل بامية باللحم علي الطريقة المصرية
تجهز المقلاه و يوضع بها ملعقه السمن و البصل المفروم
ثم يضاف الثوم و الكزبرة مع استمرار تقليب المقادير حتي نضج المكونات
و من ثم يضاف اللحم و يوضع عليه عصير الطماطم و تترك علي نار متوسطه الحراره حتي النضج
ثم يضاف الملح الي البامية باللحم
و تقدم بامية باللحم علي الطريقة المصرية
و بالهناء و الشفاء


محشى البطاطس باللحمه المفرومه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير
كيلو من البطاطس المتوسطه الحجم ياريت تبقى مستطيله شويا
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله مفرومه
2 فص ثوم
2 ملعقه صلصه طماطم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح فلفل اسود بهارات شطه

الطريقه

نبدء بتقشير البطاطس وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ((( خلي بالك هنحفرها من حته واحده مش حتتين واحفري بالراحه مش كانك بتدخلي صاروخ وخلي بالك انك بنوته رقيقه )))و نقلى البطاطس فى زيت لحد لونها ما يكوندهبي فاتح يعنى مش نسيبها تتحرق وتقفي تلعبي في شعرك ولا تتفرجي على المسلسل بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ علشان الزيت ولا انتي ناويه تاكليه طنية بطاطس بالزيت المهم

في حله تانيه نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى من الدهون واحنا مش ناقصين دهون كفايه هااا
ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات والفلفل والملح
نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
ثم اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف كل السوائل من اللحمه
بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم براحه خالص اوك

فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح ونرص فوقها حبات البطاطس المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض ربع ساعه بس مش لما تتحرق ايه رايك فيها لو مش هتعرفي تعمليها في حاجه تانيه مش مشكله تعالي ورايا


ملوخيه على الطريقه المصريه



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



المكونات:


الشوربه:

ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه صغيره فلفل
فصين مستكه وفصين حبهان
الطريقه تغلى الماء وضعى فيها المستكه والحبهان والملح والفلفل وبصله وطماطمايه صغيره
ولما يغلى الماء ضعى اللحمه او الفراخ حسب الرغبه

ثانيا مكونات الملوخيه:

ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم

الطريقه:

تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )

تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه

ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )

طريقة عمل التقلية:

بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة .


الكبده الاسكندراني



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


المقادير

50 جم زبده-3-6 فصوص توم- فلفل حار حامي -شطه كمون- بهارات- ك***ه ناشفه-500 جم كبده- ملح- 2 ليمونه- 3 ملعقه خل

الطريقه:

تقطع الكبده شرائح رفيعه طويله(ايمانسيه)ثم تتبل قبلها بيوم في (ماء بصل -توم -ليمون-توابل علي ذوقك......

نضع في طاسه زيت حتي يسخن ثم اضيف له التوم المفروم خشن ثم الفلفل الحار المقطع جوليان ثم الكبده حتي اشم رائحتها ويتغير لونها فنخفض درجه الحراره ونضيف التوابل وتترك حوالي 15_20 دقيقه فقط) حتي لا تمط وتقدم في طبق التقديم مع اليمون المقطع وبالف هنا


طبق اليوم فول مدمس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
فول طبعا
زيت
طحينية
بقدونس
بصل
طماطم
توابل ملح/فلفل/كمون
ليمون
رمان والثوم حسب الرغبة

طريقة العمل
ناتي بالفول ونضعه بالحله صغيرة ونضيف الزيت والتوابل والطحينية على الفول ونحركه ثم نضيف بالنهاية الليمون ومن ثم نكون قد فرمنا البصل والبقدونس والطماطم ونضعهم بصحن وعندما ننتهي من الفول نسكبه فى الطبق ونضيف اليه بصل المفروم والبقدونس والطماطم والرمان ولكن الثوم حسسب الرغبة الشخص
ويؤكل بجانبه بصل ومخلل خيار ومخلل لفت


بالف هنا
يارب تعجبكم الاكلات دي وهرجعلكم
تاني ببعض الاكلات

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
باندة الاسكندرية
مشرفة المنتديات العامة
مشرفة المنتديات العامة
باندة الاسكندرية

الانتساب : 23/01/2011
العمر : 49
المساهمات : 1150
التقييم : 14
الجنس : انثى
الدولة : مصر
المدينة : الاسكندرية
المهنة المهنة : مهندسة زراعية
المزاج المزاج : كووووووول
تاريخ الميلاد : 04/07/1974
كيف تعرفت علينا؟ : من منتدى فوكس بروجرام

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق I_icon_minitimeالإثنين سبتمبر 05, 2011 8:22 pm

موضوع اكثر من رائع

تسلم الايادي جالبة كل جميل


خالص تحياتي لك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.lailaty.net
عيون المها
عضو ماسي
عضو ماسي
عيون المها

الانتساب : 24/07/2011
العمر : 28
المساهمات : 367
التقييم : 11
الجنس : انثى
الدولة : iraq
المدينة : tkret
المهنة المهنة : طالبة
الهواية : reading
المزاج المزاج : الحمد لله
تاريخ الميلاد : 15/08/1995
كيف تعرفت علينا؟ : المدير

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق I_icon_minitimeالإثنين سبتمبر 05, 2011 10:46 pm

يسعدني ويشرفني مرورك العطر

لكي مني اجمل باقتى الورديه

الشكر والاحترام والتقدير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملكة الأحلام
عضو ماسي
عضو ماسي


الانتساب : 01/05/2012
العمر : 24
المساهمات : 347
التقييم : 10
الجنس : انثى
الدولة : الجزائر
المدينة : قالمة
المهنة المهنة : طالبة
الهواية : الغناء
المزاج المزاج : اسمع موسيقى
تاريخ الميلاد : 15/06/1999
كيف تعرفت علينا؟ : من خلال منتدى

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق I_icon_minitimeالأربعاء مايو 02, 2012 8:58 pm

أج ــمل وأرق باقات ورودى
تــ ح ــياتيـ لكــ
كل الود والتقدير
دمت برضى من الرح ــمن

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
midolove
عضو ماسي
عضو ماسي


الانتساب : 18/05/2012
العمر : 32
المساهمات : 701
التقييم : 10
الجنس : ذكر
الدولة : مصر
المدينة : الشرقية
المهنة المهنة : تعبتة مواقع
الهواية : رياضى
المزاج المزاج : رياضى
تاريخ الميلاد : 19/10/1991
كيف تعرفت علينا؟ : عروض

اكلات مصريه على حق Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصريه على حق   اكلات مصريه على حق I_icon_minitimeالسبت مايو 19, 2012 2:50 am

موضوع ممتاز تسلم الايادي
ننتظر جديدك دائما
تحياتي لك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

اكلات مصريه على حق

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» ايلات مصريه واسمها ام الرشاش
» اكلات خفيفة
» اكلات سريعه بالصور,وصفات سريعه التحضير بالصور,طبخات سريعه بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الارانب للناس :: منتدى لكى يا سيدتى :: قسم مطبخك سيدتي-
©phpBB | انشاء منتدى مجاني | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | التبليغ عن محتوى مخالف | آخر المواضيع